Promenix med stadsutsikt...

 

Redigering, ser ni skillnaden?

Canon EOS 5D



Bilderna är tagna med Canon EOS 5D som jag fick låna på praoen. Själv har jag en Canon EOS 500D.

Objektiv

Jag fick en fråga om vad objektiv som man kan somma ganska långt med heter och vad objektiv som man kan gå nära föremålet med heter.  Innan jag skriver nånting så vill jag att ni tar det med en nypa salt. Kom ihåg att jag inte är något proffs.

Det finns Telezoom objektiv, Vilket är objektiv som man kan zooma långt med. De är bra om man vill komma nära avlägsna motiv eller sportmotiv i rörelse. (Nästa inköp blir nog ett sådant)
Det finns Standardzoom objektiv, Vilket är ett "vanligt" objektiv. Ofta det som sitter på kameran när du köper den.
Det finns Makro objektiv, vilket är objektiv som tillåter en att komma nära ett motiv, tex en insekt och visar små detaljer som man kanske inte skulle upptäckt med ögat.

Sen finns det en hel del andra objektiv, spana in Canon.se eller klicka på länken och skrolla ner: http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/index.aspx

Hoppas att du fick ett godkänt svar.

Puss <3


Tilde och Jonna från Böda camping.

Studio plåtning


Sista dagen på praoen fick jag en tid i studion att ta kort på vad jag ville. Ni ser att det är stenar och mitt halsband, ett hjärta av mamma och ett hjärta av pappa...

Eftersom jag aldrig har fotat i en studio förut så är jag inte så proffsig, det blev en hel del onödiga spegligar här och där... Men men, nån gång måste vara den första.

Dagens bilder




Bilderna på Frida har jag tagit och bilderna på mig har Frida tagit. Vi turades om att stå bakom kameran.

Kommer sakna...

Idag var då sista dagen på Bsmart.. Det är skit tråkigt men jag har hunnit göra en hel del, vilket är kul! Har varit med på Mat, produkt och modell fotografeingar. Allt från hamburgare och lussekatter till 6åriga barn som springer runt kameran, så himla gulliga! Jag har också hunnit springa runt lite med kameran själv, både ute och i sudion. Tyvärr kan min dator inte öppna filerna så jag hoppas på att få låna photoshop av Frida i morn (Vi ska ut och fota så jag kanske kan följa med henne hem sen).

Jag kommer sakna alla underbara människor, jag kommer att sakna hela miljön!... 
Men jag ska tillbaka och fylla i praolapp nån dag. Jag måste bara hämta den i skåpet först

Praoar på Bsmart

I morgon är det sista dagen som praoelev... Det har varit skit kul att se hur "riktiga" fotografer arbetar! Och människorna har varit underbara. I morgon ska jag få ta ett foto i studion som ett minne. Då tänkte jag nog fota mitt halsband och några stenar, men jag har inte bestämt mig än. Det blir morgondagens problem.

Jag skulle gärna stannat ett tag till. Men eftersom jag glömde "praolapp" som de ska fylla i om hur jag har varit mm. Så kommer jag att komma tillbaka i början på veckan efter höstlovet.

Busunge <3

Kärlek

siluett

Ramsjön



Jag tog en paus från pluggandet och gick ut och fota lite, tillslut hamnade jag vid ramsjön. Jag tog med mig läxorna så jag pluggade lite, fota lite, plugga lite... Ja, ni fattar.

Ebba

I brist på annat...


När jag inte orkar/hinner gå ut och fota så brukar jag lägga upp föremål på köksbordet, ibland blir bilderna bra, inbland inte.

-

Nästa år blir det Liseberg

RSS 2.0